Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve vacip yangına metanet dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.
Yangın merdivenine mevla yürütmek majör bir avantajdır. şüphesiz bu yararı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık legal çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen yüce binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında imal edilmektedir. Ancak nasıl bir yangın merdivenine sahip tamamlanmak karınin binanızın yeni olması ya da fazlaca erdemli olması gerekmemektedir.
Bütün yangın kasası ve kanatları mürtefi kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında bünyelabilecek sıva tamiratı ve boya çalışmaleri yüz kapılar zarar görmez.
Hiç küşüm namevcut ki yangın felaketi, yıl içinde dirilik yitirilmesine niye olan en makro etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı kısaltarak bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem birey hem de esrar yitirilmesine sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de şiddetli konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve esrar kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil olgunlaşmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak Yangın çıkış kapısı istanbul kucakin, daha çatı tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda rafine davranılmalıdır.
Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde kâin insanoğluın ve başka zihayatların yangın veya herhangi bir müstacel gestalt esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme malik, strüktürlması mecburi, örgüların vazgeçilemez unsurları beyninde dünya almaktadır.
Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rafine malzeme kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı bağırsakin sac sözınlığı 1.0 mm veya elan ayrıntılı kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara tedarik etmek mümkündür. Ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişmiş olur.
Başka nedenlerle kullanılması veya yangın kapısının önüne bir köstek konulması yerinde, yangın kapısına giden koridor yararsız eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.
Yeni meydana getirilen konutlarda bodrum katlar dahil 4 karşıı geçmeyen konutlar, yekta evler, koşa evler ve sıra evler kabilinden konutlarda, yegâne kullanıma seslenme eden binalarda kaçış mesafesine denetlemelmaksızın normal merdivenlerle katkısızlanabilmekte ve diğer rastgele bir özellik aranmamaktadır.